Hoi, Ik ben Anoe
Klinisch Psychoneuroimmunologie Therapeut
Anoe Geelen
Mijn naam is Anoe Geelen. Ik heb een vrolijk, enthousiast, zorgzaam én onderzoekend karakter. Tijdens mijn studie heb ik mijn onderzoekende karakter voortgezet door Moleculaire Biologie te gaan studeren aan de Hogeschool in Utrecht. Tijdens deze studie raakte ik elke keer weer verwonderd hoeveel volledig functionerende netwerken in een menselijke cel waarneembaar zijn. Hierdoor kreeg ik steeds meer interesse in het functioneren van het menselijke lichaam en met name wat de rol van onze darmen ten op zichtte van de rest van het lichaam is.
Deze interesse werd verder aangewakkerd doordat ik zelf worstelde met darmklachten na een mijnworm-infectie die ik had opgelopen in de jungle van de Mentawaii in Indonesië. Hoe meer ik leerde over de bepalende rol van de darmen op de rest van het lichaam, hoe meer ik hierover wilde weten. Zodoende kwam ik te werk als onderzoeker bij de microbioom onderzoeksgroep in het Leids Universitair Medisch Centrum. Binnen deze onderzoeksgroep werd onderzoek gedaan naar de invloed van de micro-organismen in de darm bij verschillende ziektebeelden. Ik leerde hier dat fecestransplantaties genezend kunnen zijn voor patiënten met darminfecties. In ons onderzoek zagen we dat patiëntengroepen andere bacteriestammen hadden dan de gezonde groep. Dit fascineerde mij altijd zou het komen door de infectie die de patiëntengroep heeft doorgemaakt of ontstaat het verschil door hun voedingspatroon of emotionele status? Antwoorden vinden op die vragen was altijd erg complex en door gebrek aan informatie in dit jonge onderzoekswerkveld bleven de vragen hangen. Dit weerhield mij niet van mijn nieuwsgierigheid om meer te willen weten.
Bij toeval, door het luisteren van een podcast, kwam ik in aanraking met de studie klinische psychoneuroimmunologie (kPNI) van PNI Europe. Hoe meer ik mij in deze studie verdiepte, hoe enthousiaster ik werd. De combinatie van hoe de evolutie ons heeft gevormd heeft als Homo Sapiens en hoe onze genen, hormonen en systemen vandaag de dag door omgevingsfactoren onder druk komen te staan waardoor wij mentaal en fysieke klachten creëren, had direct mijn interesse. Binnen de kPNI worden verschillende wetenschappelijke disciplines gecombineerd zodat de therapeut de klachten van de patiënt aan elkaar kan verbinden. Zo krijgt de patiënt inzicht in welke lichamelijke systemen uit balans zijn geraakt waardoor er klachten of ziekte is ontstaan. Ik vind het ontzettend interessant dat deze manier van denken ervoor zorgt dat je een oplossing kan bieden voor de klachten van je patiënt.
Recentelijk ben ik verhuisd van Nederland naar Noorwegen zodat ik in mijn vrije tijd kan genieten van het wandelen, kamperen en snowboarden in de bergen. In het dorp waar ik woon heb ik mijn eigen praktijk en behandel ik patiënten volgens de kPNI. Iedere dag heb ik plezier in het delen van mijn kennis met mijn patiënten. Ik krijg voldoening als ik zie dat mijn patiënten hun energie en gezondheid terugkrijgen.
Ik geloof er in dat er voor iedereen een weg naar gezondheid is, als je maar nieuwsgierig bent naar de oplossing. En dat ben ik!
Reviews.
Kennis heeft een begin maar geen einde
-
2023 Master Klinische PsychoNeuroImmunologie (kPNI), PNI Europe
2022 Klinische PsychoNeuroImmunologie (kPNI) Therapeut, PNI Europe
2022 Intermittent living coach, PNI Europe, Bilbao Spanje
2022 iGene Certified Professional (iCP), iGene
2017 BSc Major: Moleculaire Biologie, Hogeschool van Utrecht
2016 BSc Minor: Food, Intestinal Homeostasis and Disease, Wageningen University & Research
-
2021-2023
Als klinische psychoneuroimmunologie therapeut in mijn eigen praktijk in Oppdal, Noorwegen begeleid ik mensen met (chronische) klachten naar vitaliteit en een goede gezondheid.
2018 -2021
AAls onderzoek analiste van het Center for Microbiome analysis and therapeutics (CMAT) in het Leiden Univeristy Medical Center (LUMC) was ik hoofdverantwoordelijke voor de microbioom analyses voor 16S RNAsequencing van de patiëntengroepen waar we onderzoek in deden. Het gezamenlijke doel van CMAT was om meer inzicht te krijgen welke bacteriestammen behoorde tot welke patiëntengroep. Dit is belangrijk voor de preventie, detectie en curatie van het ziektebeeld van de patiënt. Ook heb ik gewerkt in klinische gecontroleerde infectie trials waarbij bacteriestammen werden geïnfecteerd bij mensen of muizen. Als laatste, was ik onderdeel van de Nationale Donor Faeces Bank waar donor feces samples voor transplantaties (faecal micorbiota transplants (FMT)) werden gemaakt.
-
2022 Congres Post-Acute COVID Syndrome (Long-Covid) & Lyme disease, PNI Europe
2021 (Top)-Sport en klinische PNI, PNI Europe en KPNI Belgium
Ik ben benieuwd naar jouw vraag
Hoe kan ik jouw helpen?